26.10.2023

У YouTube з’явиться 30 нових функцій

Google анонсувала безліч нових функцій для своєї популярної платформи потокового відео. YouTube отримає близько 30 нових функцій і оновлень дизайну. Не всі з них заслуговують на увагу, проте деякі користувачі чекали з нетерпінням. Це стабільна гучність, оновлення бібліотеки та функція пошуку пісень, схожа на Shazam.

Стабільна гучність забезпечить управління звуком на мобільних пристроях. Функція прибирає дратівливу різницю в гучності відео, тому тепер користувачі не будуть підстрибувати від різкого шуму. Зараз вона ввімкнена в налаштуваннях за замовчуванням, тому відключати її потрібно вручну.

Відтворювати відео (в повноекранному або портретному режимі) можна буде з подвійною швидкістю, якщо натиснути в будь-якому місці плеєра (покажчиком миші або пальцем, залежно від пристрою) і утримати натиснутою кнопку. Щойно ви промотаєте до потрібної частини відео, відпустіть кнопку. Ця функція буде доступна у веб-браузері, на планшетах і мобільних пристроях. Завдяки збільшеним зображенням попереднього перегляду вам буде простіше знайти потрібний уривок.

Google також вводить додаткове блокування екрана на телефонах і планшетах, щоб випадковий дотик до нього не зупиняв відтворення відео.

Вкладка “Бібліотека/Медіатека” буде об’єднана зі сторінкою облікового запису в новий розділ під назвою “Ви”. Тут користувачі знайдуть раніше переглянуті відео, плейлисти, завантаження і покупки, а також налаштування облікового запису та інформацію про канал. Нова вкладка буде скоро запущена і розташована у веб-браузері, мобільних пристроях і планшетах там, де раніше була вкладка “Бібліотека/Медіатека”. Оновлюйте додаток YouTube, щоб вона з’явилася у вас на смартфоні.

YouTube також отримає можливість розпізнавати пісні, що грають поруч із користувачем. Google інтегрує для цього функцію, що нагадує Shazam. Ви можете наспівати або програти мелодію, а YouTube знайде її за допомогою штучного інтелекту. Google хоче представити цю функцію в найближчі кілька тижнів, спочатку на пристроях Android. Усі вищеописані функції стануть доступні користувачам у найближчі тижні.