23.05.2021

Зі свининою, буряком або крабовими паличками: рецепти окрошки, які вас здивують

Ці страви здивують вас і ваших домочадців

Окрошка не вимагає сильних витрат часу і грошей, тому її можна назвати улюбленим холодним супом українців. У Це статті ви дізнаєтеся про незвичайні рецепти окрошки, проте не менш смачних і економних.

Окрошка зі свининою і бобовими

Інгредієнти:

  • Свинина-250 гр.;
  • Варена картопля-4-5 шт.;
  • Варені яйця-4-5 шт.;
  • Консервований зелений горошок-250 гр.;
  • Консервована квасоля-250 гр.;
  • Свіжі огірки - 2 шт.;
  • Зелена цибуля - ½ пучка;
  • Кріп - ½ пучка;
  • Сіль - за смаком;
  • Сметана-2 ст. л.;
  • Майонез-3 ст. л.;
  • Гірчиця-2 ст. л.;
  • Квас - за смаком.

Приготування:

Свинину нарізаємо невеликими шматочками, викладаємо на гарячу сковороду і обсмажуємо приблизно 7 хвилин, періодично перевертаючи.

Картопля, яйця і огірки нарізаємо кубиком. Змішуємо з горошком, квасолею, подрібненою зеленню і остиглим м'ясом. Додаємо сіль, сметану, майонез і гірчицю – перемішуємо. Вливаємо квас і ще раз перемішуємо. 


Окрошка зі свининою і квасолею

Окрошка з ковбасою і буряком

Інгредієнти:

  • Варений буряк - 2 шт.;
  • Варена картопля-4-5 шт.;
  • Варені яйця - 2-3 шт.;
  • Огірки - 1-2 шт.;
  • Варена ковбаса – 150 гр.;
  • Кріп-1 пучок;
  • Лимон - ½ шт.;
  • Сіль, перець - за смаком;
  • Сметана - за смаком;
  • Газована мінеральна вода - за смаком.

Приготування:

Буряк натираємо на тертці. Картоплю, яйця, огірки і ковбасу нарізаємо кубиками. Кріп подрібнюємо.

Перемішуємо всі інгредієнти, додаємо лимонний сік, спеції. Сметану і мінеральну воду. Добре змішуємо. 


Окрошка з буряком

Окрошка з крабовими паличками

Інгредієнти:

  • Крабові палички-250 гр.;
  • Редис-5-6 шт.;
  • Огірки-2-3 шт.;
  • Варені яйця - 2-3 шт.;
  • Гірчиця - 1 ст. л.;
  • Сметана-3 ст. л.;
  • Кріп-1 пучок;
  • Сіль, перець - за смаком;
  • Квас - за смаком.

Приготування:

Крабові палички, редис, огірки і яєчні білки нарізаємо кубиком. Жовтки, гірчицю, сметану і подрібнений кріп змішуємо до однорідності. До нарізаних інгредієнтів додаємо гірчичний соус і квас. Добре перемішуємо.

Окрошка з крабовими паличками / фото : gastronom.ru
Окрошка з крабовими паличками

Окрошка на квасі або кефірі: головні помилки, які допускають господині влітку

Важливо дотримуватися балансу смаків в окрошці


Окрошка-популярний літній суп. Однак важливо знати деякі правила і нюанси, щоб уникнути помилок і домогтися ідеального смаку.

І хоча існує два варіанти приготування популярного блюда-на квасі і на кефірі, розглянемо найпоширеніші помилки, які бувають при приготуванні будь-якої з варіацій окрошки.

Зелена цибуля-обов'язковий. Навіть ті, хто не люблять зелену цибулю, повинні розуміти, що без нього хороша окрошка не вийде. Лук повинен бути максимально свіжим і молодим. Різати його потрібно якомога дрібніше, а можна ще й потовкти. Так він максимально збагатить готову страву ароматом.

Гострі добавки.

Щоб окрошка придбала неповторну підбадьорливу гостроту, не обійтися без заправки. Найчастіше заправку з гірчиці або хрону пом'якшують сметаною або кислим молоком.

Овочі обов'язково повинні бути молодими, свіжими і навіть трохи солодкуватими, щоб створювати контраст з цибулею.

Зелень і трави

Окрошка-самий літній з супів. А значить в ньому повинно бути побільше зелені і пряних трав. Трави можна потовкти з цибулею, а можна посипати ними суп.