Ці страви здивують вас і ваших домочадців
Окрошка не вимагає сильних витрат часу і грошей, тому її можна назвати улюбленим холодним супом українців. У Це статті ви дізнаєтеся про незвичайні рецепти окрошки, проте не менш смачних і економних.
Окрошка зі свининою і бобовими
Інгредієнти:
- Свинина-250 гр.;
- Варена картопля-4-5 шт.;
- Варені яйця-4-5 шт.;
- Консервований зелений горошок-250 гр.;
- Консервована квасоля-250 гр.;
- Свіжі огірки - 2 шт.;
- Зелена цибуля - ½ пучка;
- Кріп - ½ пучка;
- Сіль - за смаком;
- Сметана-2 ст. л.;
- Майонез-3 ст. л.;
- Гірчиця-2 ст. л.;
- Квас - за смаком.
Приготування:
Свинину нарізаємо невеликими шматочками, викладаємо на гарячу сковороду і обсмажуємо приблизно 7 хвилин, періодично перевертаючи.
Картопля, яйця і огірки нарізаємо кубиком. Змішуємо з горошком, квасолею, подрібненою зеленню і остиглим м'ясом. Додаємо сіль, сметану, майонез і гірчицю – перемішуємо. Вливаємо квас і ще раз перемішуємо.Окрошка зі свининою і квасолею
Окрошка з ковбасою і буряком
Інгредієнти:
- Варений буряк - 2 шт.;
- Варена картопля-4-5 шт.;
- Варені яйця - 2-3 шт.;
- Огірки - 1-2 шт.;
- Варена ковбаса – 150 гр.;
- Кріп-1 пучок;
- Лимон - ½ шт.;
- Сіль, перець - за смаком;
- Сметана - за смаком;
- Газована мінеральна вода - за смаком.
Приготування:
Буряк натираємо на тертці. Картоплю, яйця, огірки і ковбасу нарізаємо кубиками. Кріп подрібнюємо.
Перемішуємо всі інгредієнти, додаємо лимонний сік, спеції. Сметану і мінеральну воду. Добре змішуємо.Окрошка з буряком
Окрошка з крабовими паличками
Інгредієнти:
- Крабові палички-250 гр.;
- Редис-5-6 шт.;
- Огірки-2-3 шт.;
- Варені яйця - 2-3 шт.;
- Гірчиця - 1 ст. л.;
- Сметана-3 ст. л.;
- Кріп-1 пучок;
- Сіль, перець - за смаком;
- Квас - за смаком.
Приготування:
Крабові палички, редис, огірки і яєчні білки нарізаємо кубиком. Жовтки, гірчицю, сметану і подрібнений кріп змішуємо до однорідності. До нарізаних інгредієнтів додаємо гірчичний соус і квас. Добре перемішуємо.
Окрошка на квасі або кефірі: головні помилки, які допускають господині влітку
Важливо дотримуватися балансу смаків в окрошціОкрошка-популярний літній суп. Однак важливо знати деякі правила і нюанси, щоб уникнути помилок і домогтися ідеального смаку.
І хоча існує два варіанти приготування популярного блюда-на квасі і на кефірі, розглянемо найпоширеніші помилки, які бувають при приготуванні будь-якої з варіацій окрошки.
Зелена цибуля-обов'язковий. Навіть ті, хто не люблять зелену цибулю, повинні розуміти, що без нього хороша окрошка не вийде. Лук повинен бути максимально свіжим і молодим. Різати його потрібно якомога дрібніше, а можна ще й потовкти. Так він максимально збагатить готову страву ароматом.
Гострі добавки.
Щоб окрошка придбала неповторну підбадьорливу гостроту, не обійтися без заправки. Найчастіше заправку з гірчиці або хрону пом'якшують сметаною або кислим молоком.
Овочі обов'язково повинні бути молодими, свіжими і навіть трохи солодкуватими, щоб створювати контраст з цибулею.
Зелень і трави
Окрошка-самий літній з супів. А значить в ньому повинно бути побільше зелені і пряних трав. Трави можна потовкти з цибулею, а можна посипати ними суп.