26.01.2023

Огляд: дослідження викриває «мережу медіа-зв’язків» Джорджа Сороса для маніпулювання громадською думкою

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEidI9gFKffrTLoLeDJ8sKy8XWJ9LtRXGyensftSYhVHcUUvEzqcL2mhsVM8uLOEhYcpNhRQOysXlHaiBns9DHEMmBwmkBeoFlijiJHDpy605YsL-RTmTz33B3H9Lz1mxHzgodNdcmf0766LzJ3xKcVAFu7QSjDYIATNx6rfHznkCEsTLTCVcGa8W4n6/s800/10278411.jpg

Хоча останнім часом вибухають скандали щодо маніпулювання соціальними медіа урядовими установами США, варто зазначити, що насправді «свобода преси», якою завжди хвалилися американські ЗМІ довгий час панувала не тільки державна, а й грошова політика, - пише Поштівка з посиланням на Сіньхуа.

Згідно з дослідженням, проведеним Media Research Center Business, магнат угорського походження Джордж Сорос має зв’язки з деякими з найвпливовіших людей у США та іноземних ЗМІ.

Доповідь викрила зв’язки між ліберальним фінансистом-мільярдером і 54 відомими діячами ЗМІ. Як задокументовано його авторами Джозефом Васкезом і Деном Шнайдером, до них належать репортери, ведучі, оглядачі, редактори, керівники новин і журналісти.

Сорос витратив сотні мільйонів доларів США на хабарі, щоб побудувати власну «мережу медіа-зв’язків», щоб маніпулювати громадською думкою, повідомляють американські ЗМІ.

Згідно з дослідженням, між 2016 і 2020 роками Сорос виділив щонайменше 131 мільйон доларів США лише для впливу на 253 медіагрупи, такі як Комітет захисту журналістів (CPJ), Інститут Аспена, Проект Маршалла та ProPublica.

«Ця мережа медіа-зв’язків дозволяє Соросу мати значний вплив на історії, які висвітлюють ЗМІ, на те, як вони висвітлюють ці історії, а які історії вони не висвітлюють», — сказали Васкес і Шнайдер.

Згідно з дослідженням, найвідоміші медіа-фігури, які виявили зв’язки з Соросом, часто через те, що вони сидять у радах організацій, які він фінансує, включають наступне:

Крістіан Аманпур із CNN входить до правління Центру громадської доброчесності, некомерційної групи журналістських розслідувань, яку фінансує Сорос, і критики звинувачують її в основному у зборі коштів від Республіканської партії.

Лестер Холт з NBC, Саллі Базбі з Washington Post, виконавчий редактор Associated Press Джулі Пейс і головний редактор Reuters Алессандра Галлоні входять до правління Комітету захисту журналістів, фінансованої Соросом організації, яка нібито захищає права журналістів. журналісти.

Маргарет Бреннан з CBS і Фарід Закарія з CNN є членами правління надзвичайно впливової Ради з міжнародних відносин, підтримуваного Соросом мозкового центру, який спеціалізується на зовнішній політиці США.

Голова правління NBC Сезар Конде входить до правління Інституту Аспена, аналітичного центру, який підтримує Сорос. Останніми роками вона заснувала комісію лівого спрямування для боротьби з так званою дезінформацією.

Президент і генеральний директор NPR Джон Ленсінг пов'язаний прямим фінансуванням, яке Сорос надає його публікації.

Головний редактор PolitiFact Енджі Дронбік Холан є членом правління підтримуваної Соросом Міжнародної мережі перевірки фактів, яка відкрито чинить тиск на Facebook, щоб він цензурував те, що вона вважає дезінформацією (тобто все, що суперечить ліберальному наративу), і виконує функції «вищий орган» для десятків організацій, що перевіряють факти під його егідою.

«Інші охоплюють репортерів, ведучих, оглядачів, редакторів, керівників новин і журналістів, пов’язаних з такими організаціями, як ABC, CBS, NPR, Bloomberg News, Reuters, The New York Times і безліч інших видань», — сказали аналітики Васкес і Шнайдер.

Ці зв’язки нібито виникли після того, як Сорос виділив мільйони доларів на «поширення своєї радикально-лівої програми».

«Кілька місяців тому ми дізналися, що Сорос пожертвував демократам більше грошей, ніж будь-який інший донор у проміжних термінах 2022 року після виділення понад 128 мільйонів доларів США», — йдеться в дослідженні. Enditem

Джерело China.org.cn