02.08.2018

Кучеренко вважає, що уряд Гройсмана зробив українців заручниками Нафтогазу

Не може бути модель, коли хтось купує мільярд кубів газу, а хтось – 50 кубів, і вони платять однакову ціну. Це нісенітниця від Гройсмана, який просто не має освіти і розуму, а тому й запровадив таку модель.

Про це заявив міністр із питань житлово-комунального господарства України у 2007-2010 роках Олексій Кучеренко в ефірі програми Voxpopuli на телеканалі ZIK.

«Ціна на газ має корегуватися з доходами населення таким чином, щоб щонайбільше 15-20% населення були вимушені йти на субсидії. І у порівнянні з доходами, ціна на газ не може загнати більше половини населення на субсидії. Утім, поряд із цим виникає інше питання про доходи населення, які теж є вагомим фактором та аргументом», – зауважив Кучеренко.

Експерт підкреслив, що ціна на газ для теплоенерго обов'язково має бути нижчою на 20-30%, ніж ціна на газ для населення.

«Обласні теплоенерго є оптовими покупцями, а тому ціна для них має бути нижчою. Не може бути модель, коли хтось купує мільярд кубів, а хтось – 50 кубів, і вони платять однакову ціну. Це нісенітниця від Гройсмана, який просто не має освіти й розуму, а тому і ввів таку модель. Така схема добиває сьогодні теплоенерго, місцеві бюджети та населення і робить всіх нас заручниками НАК «Нафтогазу», – наголосив Олексій Кучеренко.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів передбачає три сценарії підвищення ціни на газ для населення.