26.09.2015

У Києві нарахували майже 500 об’єктів незаконного будівництва


Серед них 72 об’єкти – це житло, 92 – газові заправки, 208 – паркування і СТО, 113 торгово-розважальних комплексів.


У столиці налічується майже 500 об’єктів незаконного будівництва, споруджених без належної дозвільної документації, й понад 200 об’єктів, що потребують додаткової перевірки. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу Департаменту містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації та на заступника директора Ганну Бондар.

За її словами, за результатами діяльності міжвідомчого Центру моніторингу забудови Києва було виявлено безліч об’єктів, які визначаються як самовільне будівництво.

«Серед них 72 об’єкти – це житло, 92 – газові заправки, 208 – парковки і СТО, 113 торгово-розважальних комплексів», – цитує прес-служба Бондар.

Разом із тим, за її словами, за останні три місяці роботи міжвідомчого Центру в столиці не виявили нових самовільних забудов.


Як зазначила Бондар, власникам об’єктів, які визначені як самовільне будівництво, київська влада пропонує два варіанти вирішення конфлікту. Перший – це демонтаж і відшкодування забудовником збитків інвесторам і місту, а другий – легалізація будівель у випадку приведення у відповідність із проектним рішенням.

Довідка. Київський мер Віталій Кличко наприкінці липня заявив, що близько 150 будівництв у Києві ведуться без дозвільної документації. Водночас експерти впевнені, що цифра дуже занижена й реальна кількість самовільних будівництв у Києві може досягати 2 тис.
Боротьба із самовільними забудовами була однією з передвиборних обіцянок мера, проте, незважаючи на гучні заяви, кількість таких споруд у Києві не зменшується, а багато забудовників, як і раніше, споруджують свої об’єкти без дозвільної документації.